Wanneer je op zoek bent naar een koelcontainer, is het handig om te weten dat dit ook wel bekend staat als een reefer container. Een reefer container wordt gebruikt om spullen die gekoeld moeten blijven te transporteren. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan verschillende soorten eten. Eigenlijk al het fruit, vlees en de meeste zuivelproducten moeten namelijk gekoeld blijven. Wanneer je dit niet doet tijdens het vervoeren van het eten, zal het bederven voor het op de juiste plek aankomt. Zeker wanneer het met grote vrachtschepen of in het vliegtuig moet worden vervoerd, is het belangrijk dat je spullen koud kunt houden.

 

Wat is een reefer container precies?

Een reefer container is een container waarvan de naam afkomstig is van de refrigerated container. Omdat dit een lange naam is, wordt het woord refrigerated afgekort tot reefer. Een koelcontainer huren kan erg ingewikkeld zijn. Er zijn namelijk niet veel plekken in ons land waar je zulke containers kunt vinden. De kans om een container als deze te vinden, is het grootst in de buurt van een haven. Een reefer container is een container die is uitgerust met een generator om ervoor te zorgen dat je de inhoud van een container koud kunt houden. Er zijn verschillende merken die dit soort containers kunnen produceren. De bekendste merken die deze containers maken zijn Carrier, Thermoking en Daikin. Dat deze containers worden geproduceerd, is van een groot belang voor handel over de hele wereld.

 

Hoe werkt een koelcontainer en waar moet je op letten?

Een koelcontainer is dus een container waarin spullen koud worden gehouden. Dit wordt gedaan door de container goed te isoleren, zodat de koude lucht er niet uit kan. Er zit een generator aan de zijkant van de container die de koude lucht in de container blaast. De vloeren van deze containers zijn net wat anders dan bij normale containers. Ze hebben een T-vloer die ervoor zorgt dat de koude lucht door de vloer kan stromen en de lading van onder kan verkoelen. De interne temperatuur kan worden behouden als de temperatuur buiten warmer of kouder wordt. Wanneer je een koelcontainer wilt gaan huren, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Je hebt verschillende maten containers waar je uit kunt kiezen. Ook zullen de prijzen erg variëren. Ten slotte is het belangrijk om zelf te controleren of er niks beschadigd is aan de container.