Als jouw bedrijf beperkt houdbare producten verkoopt en het bedrijfspand wordt verbouwd of de koeling is defect, dan heb je een groot probleem. Je kan de producten namelijk niet meer gekoeld opslaan en de kans is dan enorm groot dat jij deze producten in de prullenbak kan gooien. Dat is erg zonde want je bedrijf is al veel geld kwijt aan het verbouwen van het bedrijfspand of het repareren van de koeling. Dit kan anders door het tijdelijk opslaan van de producten in een gekoelde container. Hier vind je meer informatie over het huren van een koelcontainer en wat daarbij komt kijken. 

 

Wat is een koelcontainer precies?

Wanneer je niet weet wat een koelcontainer is, is dat zeker niet gek. Je gebruikt dit soort producten niet vaak en het kan best dat dit voor jou de eerste keer is. Een koelcontainer is niets anders dan een gekoelde container die gebruikt wordt voor het transporten van beperkt houdbare producten naar het buitenland. Ook worden deze koelcontainers steeds vaker gebruikt door bedrijven die hun bedrijfspand aan het verbouwen zijn. Zij kunnen namelijk voor een tijd hun eigen koeling niet gebruiken en willen de producten natuurlijk niet weggooien. 

 

Waar kan je een koelcontainer huren?

Als jij zo snel mogelijk een koelcontainer nodig hebt dan is het natuurlijk belangrijk om te weten waar jij zo snel mogelijk een koelcontainer huren kan. Dit kan namelijk bij verhuurbedrijven die zich richten op de verhuur van verschillende soorten containers. Zij verhuren niet alleen koelcontainers, maar ook de bekende zeecontainers. Wat het precies kost om een koelcontainer te huren, kan vrijwel niemand zeggen en daarom kan je het beste contact opnemen met een verhuurbedrijf voor een prijsopgave. 

 

Wie brengt en haalt de container op?

Wanneer je hebt besloten om een koelcontainer te huren, dan wil je natuurlijk weten wie verantwoordelijk is voor het transporteren van de koelcontainer van en naar jouw bedrijfspand. Het is goed om te weten dat jouw bedrijf hier niet verantwoordelijk voor wordt gehouden want dit wordt namelijk allemaal gedaan door het verhuurbedrijf. Het gekozen verhuurbedrijf zorgt ervoor dat de koelcontainer volgens afspraak wordt geleverd en haalt deze ook weer op als de koelcontainer niet meer nodig is. Dit is wel zo fijn want jouw bedrijf beschikt natuurlijk niet over een vrachtwagen die een koelcontainer kan vervoeren. Natuurlijk moet je hier altijd extra voor betalen, maar als je wilt weten wat de exacte kosten hiervan zijn, kun je het beste contact opnemen met een rederij.