Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor je woning, heb je vast al eens gehoord van beton cire vloeren. Deze vloeren zijn tegenwoordig erg populair en dat is niet zonder reden. In dit artikel bespreken we wat beton cire precies is en waarom het zo’n goede keuze is voor in huis. Ook geven we je enkele tips voor het kiezen van de juiste beton cire vloer.

Wat is beton cire en waarom kiezen voor deze vloer?

Beton cire, ook wel bekend als gewreven beton, is een cementgebonden afwerking die oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het wordt veel gebruikt als vloerafwerking, maar ook voor wanden en meubels. Beton cire is een dunne laag die wordt aangebracht op een bestaande ondergrond, zoals beton, zandcement of anhydriet. Het resultaat is een naadloze, strakke en slijtvaste vloer die perfect past in zowel moderne als klassieke interieurs.

De samenstelling en eigenschappen van beton cire

Beton cire bestaat uit cement, fijn zand, hars en pigment. Deze mix zorgt ervoor dat de vloer sterk, slijtvast en waterdicht is. Daarnaast heeft beton cire van G-vloeren een hoge mate van elasticiteit, waardoor het goed bestand is tegen scheurvorming. Hierdoor is het een duurzame en onderhoudsvriendelijke keuze voor in huis.

De voordelen van beton cire vloeren in huis

Onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid

Een van de grootste voordelen van beton cire vloeren is dat ze ontzettend onderhoudsvriendelijk zijn. Ze zijn eenvoudig schoon te houden, doordat ze naadloos en waterdicht zijn. Hierdoor heb je geen last van vocht of vuil dat zich ophoopt in voegen, zoals bij tegelvloeren. Bovendien zijn beton cire vloeren slijtvast en duurzaam, waardoor ze jarenlang meegaan zonder veel onderhoud.

Stijlvolle en moderne uitstraling

Naast de praktische voordelen biedt beton cire ook een stijlvolle en moderne uitstraling. Het naadloze karakter en de strakke afwerking zorgen voor een ruimtelijk effect in je interieur. Bovendien is beton cire verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen, waardoor je eenvoudig een vloer kunt kiezen die perfect past bij jouw smaak en interieur.

Tips voor het kiezen van de juiste beton cire vloer

Als je overweegt om een beton cire vloer aan te schaffen, zijn er enkele zaken waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare leverancier, zoals G-vloeren. Zij bieden kwalitatieve beton cire vloeren aan tegen een goede prijs. Daarnaast is het verstandig om vooraf goed na te denken over de gewenste kleur en afwerking, zodat je een vloer kiest die perfect aansluit bij jouw wensen.

Tenslotte is het aan te raden om de vloer te laten leggen door een professional, zodat je verzekerd bent van een perfect eindresultaat. Een goed gelegde beton cire vloer gaat namelijk jarenlang mee en zorgt voor een prachtige, duurzame basis in jouw woning.