De zomer komt er weer aan en dat betekent dat je op zoek moet naar een goede parasol om je in de schaduw te kunnen houden. Maar wat is nu precies een parasol? Wat voor soorten parasols zijn er? En welke is het beste voor jouw tuin? In dit blog lees je alles over parasols!

Wat is een parasol?

Een parasol is een stuk textiel dat je aan een middelpunt op kunt hangen en waardoor je de zon uit je tuin kunt weren. Er bestaan verschillende soorten parasols, zoals: vrijstaande, half-vrijstaande, zweefparasols en schaduwdoeken.

Maak gebruik van de ruimte in je tuin

Een zweefparasol is een type parasol dat je aan één kant van het middelpunt ophangt met behulp van een lier of touw. Dit type parasol is ideaal om gebruik te maken van de ruimte in je tuin, omdat je hem op verschillende hoogtes en posities kunt bevestigen.

Wat zijn de voordelen van een parasol in je tuin?

Er zijn vele voordelen aan het gebruik van een parasol. Ten eerste bieden parasols je extra schaduw, waardoor je kunt genieten van de warmere maanden zonder dat je door de zon wordt geblakerd. Daarnaast houden ze het directe licht tegen en helpen ze bij het reguleren van de temperatuur in jouw tuin.

Waar moet je op letten als je een parasol koopt?

Als je een parasol gaat kopen, moet je goed weten wat je precies zoekt. Bepaal eerst de afmeting en het materiaal dat je wilt gebruikenwil je een kleine parasol voor een klein terras of juist een grote parasol voor het hele gezin? Wil je plastic, stof of aluminium materiaal? Kijk ook naar de extra's die verschillende modellen bieden, zoals waterdichte stoffen of UV-weerstand, en welk type lier of touw je het beste kunt gebruiken.

Een parasol is een waardevolle aanwinst voor iedere tuin. Door de verschillende soorten en modellen weet je zeker dat er een is die bij jouw tuin en stijl past. Nu je meer weet over parasols, ben je klaar om een geschikte te kopen en van de zomer te genieten! Succes!