In Nederland zijn we gek op tradities. Natuurlijk veranderen die wel door de jaren heen, maar er zijn tradities die zó zijn ingesleten dat ze toch ieder jaar weer terugkomen. Dat kan gaan om het zetten van een schoen in de Sinterklaastijd, maar ook om het eieren zoeken met Pasen. Ook  het kerstpakket is een van die tradities. Veel bedrijfseigenaren gaan ieder jaar weer op zoek naar een origineel kerstpakket personeel. Het geven van een zo'n is ieder jaar weer een hoogtepunt tijdens de donkere dagen. Maar waar vind je nu zo'n pakket? Online natuurlijk!

Bestel een kerstpakket online

Wil je iedere medewerker in je bedrijf verrassen met een mooi pakket voor de kerst? Dan zul je nú actie moeten gaan ondernemen. Je bestelt deze pakketten gewoon online en dat is wel zo handig. Je kunt gaan voor kant en klare pakketten maar je kunt ze ook zelf samenstellen. Kies je pakketten door online te kijken naar de inhoud van de pakketten en, natuurlijk, ook naar de prijs. Hoe meer pakketten je bestelt, hoe lager de prijs per pakket wordt. Je kunt deze pakketten laten bezorgen op een datum die jou het best schikt. Zo kun je ieder kerstpakket uitdelen op een moment dat het schikt. Laat je mensen samenkomen voor een gezellige lunch of borrel en maak er een bijzonder moment van.

Traditie is belangrijk

Maar het kan natuurlijk zijn dat je medewerkers hebt die geen kerst vieren. Je kunt deze mensen dan wel laten meedelen in de feestvreugde door ze wel een pakket te geven. Wist je dat er ook pakketten voor de kerst beschikbaar zijn waar geen alcohol in zit? Twijfel je over het geven van een kerstpakket aan je medewerkers? Dan kun je er ook voor kiezen om ze gewoon te vragen wat zij willen. Wedden dat ze graag een pakket zullen ontvangen?

Wat is de oorsprong van kerstpakketten?

Je kunt je voorstellen dat er in vroeger tijden geen kerstpakketten werden uitgedeeld die zo luxe zijn als de kerstpakketten van nu. Vroeger werden de kerstpakketten vooral gebruikt om de medewerker een hoognodig extra'tje te kunnen geven. Daarom bestonden eerdere kerstpakketten vooral uit etenswaren die altijd gebruikt konden worden of die gebruikt konden worden om het gezin van de medewerker een heerlijke kerst te bezorgen. Denk dan aan een blik ossenstaartsoep, soepstengels, ragout en ragoutbakjes. Ook snoepjes en chocolade maken al heel lang onderdeel uit van deze pakketten. Deze traditie is al heel lang zo en het is leuk dat deze nog steeds wordt voortgezet.