Sinds de start van de corona-ellende, toen alle niet-essentiële winkels dicht moesten, is de opkomst van de B2B webshops explosief gegroeid. En het wonderlijke is dat eigenaren van groothandels merken dat de verkopen via internet minimaal net zo goed lopen als de live verkopen. En dus is het tijd voor de volgende stap. Heb jij een B2B groothandel? Dan is het tijd om je zaak naar het volgende level te tillen. Dit doe je door een Magento B2B webshop te laten bouwen. En dan het liefst een Magento B2B webshop met een progressive web app. Hierdoor wordt je voorraadbeheer en je klantbeheer een stuk gemakkelijker. Al blijft het natuurlijk wel werken om alles up to date te houden!

Een Magento B2B webshop is speciaal geschikt voor groothandels

Maar een Magento B2B webshop is eigenlijk geschikt voor alle bedrijven die (vooral) aan andere bedrijven leveren. Die bedrijven waar je aan levert moeten erop kunnen vertrouwen dat wat zij bestellen ook daadwerkelijk op voorraad is en dat de prijzen op de site kloppen. Een ander voordeel is dat je speciale aanbiedingen per klant kunt doen. Je klanten kunnen hun eigen account beheren en zo zelf hun uitgaven en dus inkoopkosten in de gaten houden.

Het is niet zomaar even een webshopje

Je ziet dat heel veel mensen in de afgelopen periode een webshop zijn gestart. En dat is niet zo vreemd. Het maken van een webshop is niet zo moeilijk en mensen zagen in hun product een gat in de markt. Dit was vooral tijdens de eerste lockdown zo. Mensen gingen toen en masse op zoek naar een nieuwe hobby en de vraag naar puzzels, diamond painting en LEGO. Maar een kleine webshop met één of twee producten is wel even iets anders dan het maken van een webshop voor een groothandel. Heb jij een groothandel in plaatmaterialen of in gereedschappen? Dan is het nog lang niet gemakkelijk om deze even in te richten. Daar kun je wel een Magento B2B webshopbouwer bij gebruiken!

Besteed uit en zorg zo dat je kunt doen waar je goed in bent

Je hoeft niet altijd alles maar zelf te doen. Soms is het gewoon verstandig om toe te geven dat je ergens geen interesse in hebt of geen tijd voor wilt of kunt vrijmaken. Gelukkig zijn er dan de professionals die je kunt inschakelen. Zij zorgen er, in overleg met jou, voor dat jouw Magenta B2B webshop een groot succes wordt!