Heb je snel een auto nodig, maar niet het geld? Een auto kopen is vaak een grote uitgave en als je geen spaargeld hebt, wordt dit een moeilijk verhaal. Als je de auto niet in een keer zelf kunt betalen is de kans groot dat je de auto niet kunt kopen. Gelukkig zijn er verschillende soorten leningen die je kunt afsluiten, zodat je het geld wel hebt. De voorwaarden van je auto financiering lopen uiteen en het is dus slim om hierover na te denken. Geld lenen voor een auto kan een heel goed idee zijn als je deze voor het werk nodig hebt. Bedenk wel vooraf of je de maandlasten kan betalen en de hoge benzine prijzen. Maar welke lening kies je? In dit artikel gaan we dit uitgebreid bespreken, zodat je er meer over te weten komt.

Financiering auto: persoonlijke lening

Als je de financiering auto wilt regelen heb je een keuze uit twee verschillende leningen. Je kunt natuurlijk ook een auto op afbetaling kopen, maar dan leen je geld bij de dealer. Vaak is dit niet heel gunstig en kun je beter kiezen voor een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening is een lening voor een vast bedrag. Het is een goede optie als je precies weet hoeveel geld je nodig hebt voor de auto. Je namelijk precies wat je maandelijks moet betalen en wat in totaal de rente is die je moet betalen. Je ziet ook precies hoe lang je daarmee bezig bent, dit komt doordat je de lening voor een vaste periode afsluit. Je zit wel vast aan een persoonlijke lening en het is erg belangrijk dat je hier goed naar kijkt. 

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een doorlopend krediet, maar dit is niet altijd verstandig. Bij een doorlopend krediet weet je nog niet helemaal zeker hoeveel geld je nodig hebt. De rentepercentages kunnen ook verschillen en je weet niet precies waar je aan toe bent. Als je geld wilt lenen voor een auto is een persoonlijke lening de beste oplossing.

Waar moet je op letten?

Als je een persoonlijke lening wilt afsluiten, moet je goed kijken naar hoeveel je kunt lenen. Je kunt namelijk niet zomaar 20 duizend euro lenen als je weinig inkomsten hebt. Er wordt goed gekeken naar hoeveel je maximaal kunt lenen bij de aanbieder. Hierbij wordt er gekeken naar je inkomen, vaste lasten en naar je schulden.