De woonkamer is de belangrijkster ruimte van het huis. Dus, hoe zit het met de sfeer in jouw woonkamer? Ben je er helemaal blij mee? Of is de grootste reden dat je op dit artikel hebt geklikt, dat je eigenlijk je woonkamersfeer wil verbeteren en/of veranderen, maar geen idee hebt waar je moet beginnen? Laten we dan gauw kijken naar alle manieren waarop je de woonkamer van jouw dromen kan creëren, compleet met mooie schilderijen met vlinders (een panter schilderij kopen is ook al een goed begin, trouwens!)

 

Functioneel, toch? 

 

Voordat we de prachtigste schilderijen met vlinders gaan aanschaffen (al snap ik je behoefte heel goed!), laten we eerst kijken naar iets wat wellicht een beetje gek voelt als we het over sfeer hebben; de functie van je woonkamer. Maar een woonkamer die ook daadwerkelijk jouw behoeftes vervult is minstens net zo belangrijk als een sfeervolle, dus we gaan ons toch een paar dingen afvragen voordat we bij het decoratieve gedeelte aankomen. Wat voor functie(s) wil je van je woonkamer? Wil je bijvoorbeeld graag goed kunnen ontspannen? Dan is een eerste follow-up vraag; hoe ontspan jij? Wie weet heb je daar een enorme gaming-set-up voor nodig, of een goed geluidssysteem zodat je je films kan kijken zoals in een bioscoop, óf enkel een enorme boekenkast en een goeie stoel. Of wie weet werk je thuis, en wil je graag een fijne werkplek in je woonkamer—wat voor functies je ook wil in je woonkamer (een eettafel om mensen te ontvangen?), het is goed om daar eerst achter te komen voordat je aan een herinrichting begint. 

 

Vormentaal 

 

Nu je de functies van je woonkamer een beetje in je hoofd hebt zitten, is het tijd voor het leuke deel; welke sfeer past bij jou en je ruimte? Ten eerste is het goed om zonder druk of stress te gaan bekijken wat je mooi vindt. Bezoek woonwinkels en kijk online; welke interieurstijlen spreken je aan, en waar vind je de sfeer die je beoogt, ook met de functies die je van je woonkamer verlangt? Vervolgens is er ook nog geen reden tot paniek; zodra je een sfeer en/of stijl hebt gevonden die bij je past, hoef je niet direct je gehele inrichting aan te passen. Begin met een paar kleine veranderingen; schilderijen met vlinders, één of twee meubelstukken of een accentmuur. 

 

De sfeer van je woonkamer is helemaal aan jou. Wat wil jij van de ruimte? Alles mag!