Mieren zijn vaak leuke diertjes en veel kinderen vinden het leuk om met mieren te spelen. Sommige houden mieren zelfs als huisdier, maar ze kunnen ook echt voor overlast zorgen. Mieren zijn buiten het huis hele nuttige dieren, maar de mierennesten kunnen je terras wel ontwrichten. Een in het huis kunnen de mieren voor overlast zorgen, maar hoe kun je nu af komen van mieren. Mieren bestrijden kan op verschillende manieren en je moet ze vooral preventief bestrijden. Mieren worden aangetrokken door zoetigheid en zijn altijd op zoek naar voedsel. Je moet dus voorkomen dat je huis aantrekkelijk wordt voor de mieren en dit betekent dat je alles goed moet opruimen. Wat kun je nog meer doen? In dit artikel vertellen we alles over het bestrijden van mieren, zodat je er meer over te weten komt.

Ingangen sluiten

Mieren zijn natuurlijk hele kleine dieren en dit betekent dat ze ook een kleine ingang nodig hebben. Een mier kan bijna door iedere kier heen komen en dit betekent dat je jouw woning mierproof moet maken. Door kieren en naden aan de binnenkant van je woning goed te sluiten, is het mogelijk om de mieren buiten te houden. Daarnaast is het handig om te weten om ook ventilatiegaten te voorzien van insectengaas. Door het insectengaas kunnen mieren moeilijker binnenkomen, maar dit geldt ook voor andere insecten.

Tegels trekken vaak ook mieren aan en ze nestelen zich onder de tegels. De tegels dienen als een veilig dak boven het hoofd en worden in de zomer ook goed warm. Dit is de perfecte plek voor een mierennest en daarom is het aan te raden om zo weinig mogelijk tegels te plaatsen. 

Mieren bestrijden

Heb jij toch veel mieren in je woning en wil je er echt van af? Dan is het van belang om afweermiddelen in te zetten. De geursporen moeten verdwijnen en hiervoor moet je een dwaalspoor realiseren. Je moet het spoor van de mieren verwijderen richting je woning, zodat de mieren ook echt verdwijnen. De oriëntatie van de mieren kan in huis al worden verstoord door goed met zeep schoon te maken op verschillende plekken. Komkommerschijfjes kunnen de mieren ook al afleiden en ervoor zorgen dat ze de woning uitgaan. Werkt het mieren bestrijden niet op deze manier? Dan is het altijd mogelijk om een specialist in te schakelen, zo kan de specialist er echt voor zorgen dat de mieren niet meer terug komen.