Als de zon hoog aan de hemel staat en de zee lonkt, is er niets fijner dan een dagje strand. Maar ook op het strand wil je natuurlijk bereikbaar blijven, je favoriete muziek kunnen luisteren of misschien zelfs een zomerse selfie maken. Daarom is een goede powerbank oplader onmisbaar in je strandtas. Stel je voor: je ligt lekker op je handdoek, de zonnestralen verwarmen je huid en plotseling merk je dat het batterijpercentage van je smartphone gevaarlijk laag is. Geen paniek, met een kleine powerbank bij de hand ben je zo weer up and running.

De keuze voor een powerbank kan best overweldigend zijn, met al die verschillende modellen en capaciteiten. Maar weet je wat echt handig is? Een zonnecel oplader. Je leest het goed, deze powerbanks laden op door middel van zonne-energie! Dus terwijl jij geniet van de zon, doet je powerbank precies hetzelfde. Zo hoef je nooit meer bang te zijn dat je zonder stroom zit op momenten dat je het echt nodig hebt.

Wat is een dag aan het strand zonder je favoriete zomerhits? Om echt in de vakantiestemming te komen, mag een goede speaker niet ontbreken. Er bestaan tegenwoordig fantastische waterdichte bluetooth speakers die perfect zijn voor een dagje aan zee. Ze zijn niet alleen bestand tegen een spatje water, maar vaak ook nog eens zandproof. Dat betekent dat ze een val in het zand prima overleven en gewoon blijven doorspelen.

Kijk bij het kiezen van zo’n speaker niet alleen naar de waterbestendigheid, maar ook naar de accuduur. Je wilt natuurlijk niet dat de muziek stopt net als het feestje op gang komt. En als we toch bezig zijn met slimme gadgets voor aan het strand, waarom zou je dan geen speaker kiezen die ook opgeladen kan worden door middel van zonne-energie? Dubbel zo duurzaam en dubbel zo handig!

Blijf koel en connected

Hydratatie is key als je tijd doorbrengt in de hitte. Slimme waterflessen zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ze herinneren je eraan om genoeg te drinken of houden zelfs bij hoeveel je al gedronken hebt. Maar sommige slimme waterflessen gaan nog een stapje verder: ze kunnen ook functioneren als draagbare oplader voor wanneer je telefoon of tablet wel wat extra juice kan gebruiken.

Hoe ideaal zou het zijn als jouw waterfles niet alleen een reminder is om te drinken, maar ook nog eens jouw digitale leven in stand houdt? Geef toe, dat is toch de droom van elke strandganger en festivalbezoeker? Met de juiste gadgets hoef je nooit meer te kiezen tussen gehydrateerd blijven of bereikbaar zijn.

Veiligheid eerst tijdens je avontuur

Of je nu een dagtrip maakt of op wereldreis bent, veiligheid staat altijd voorop. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer gadgets die jouw veiligheid kunnen waarborgen. Neem bijvoorbeeld GPS trackers die je in of aan je bagage kunt bevestigen. Zo kun je altijd via je smartphone zien waar je spullen zich bevinden, ideaal als je even uit het oog verliest waar je tas nu ook alweer stond.

Deze kleine maar krachtige apparaten zijn vaak niet groter dan een sleutelhanger en kunnen eenvoudig aan elke tas bevestigd worden. Met een gerust hart kun jij genieten van de zon en de zee, wetende dat jouw bezittingen traceerbaar zijn.

Leg elk moment vast

Herinneringen maken is prachtig, maar herinneringen vastleggen is misschien nog wel mooier. Compacte reiscamera’s maken het mogelijk om elk speciaal moment snel en gemakkelijk vast te leggen. Of het nu gaat om een indrukwekkende zonsondergang, een spontane lach of een nieuw ontdekt plekje; met een goede camera op zak kun jij later terugkijken op alle mooie momenten.

Accessoires zoals extra batterijen, geheugenkaarten of zelfs kleine statieven kunnen ervoor zorgen dat jouw fotografie-avontuur nooit onderbroken hoeft te worden door praktische bezwaren. Zorg dus dat je naast die handige powerbank oplader ook ruimte maakt in je tas voor wat camera-accessoires en leg elk onvergetelijk moment vast!