Als man is het belangrijk om overhemden te hebben, omdat je deze vrijwel altijd gebruikt. Vooral in het zakenleven is het belangrijk om soms in pak te verschijnen en hier hoort natuurlijk een overhemd bij. Overhemden stralen professionaliteit uit en kunnen ook in je vrije tijd gedragen worden. Het kopen van een goed overhemd is daarom van groot belang, maar dit is soms ingewikkeld. Je hebt namelijk tientallen merken en soorten waar je uit kunt kiezen. Daarnaast kun je ook nog eens kiezen uit tientallen kleuren, tinten, patronen en stijlen. Waar moet je nu precies op letten bij het kopen van overhemden? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je een mooi overhemd kunt kopen.

Verschillende pasvormen

Overhemden hebben altijd verschillende pasvormen en dit kan de keuze ingewikkeld maken. Extra slim fit is een van de pasvormen en is geschikt als je een slanke bouw hebt. Deze pasvorm sluit goed aan op je lichaam, maar voelt soms wel strak aan. Hou je daar niet van? Kies dan voor slim fit, omdat deze pasvorm alsnog getailleerd is, maar niet zo erg als extra slim fit. Deze pasvorm heeft meer stretch dan de extra slim fit variant en wordt daarom ook wel body fit genoemd. Toch vindt niet iedereen het fijn dat een overhemd te strak zit, of aansluit op je lichaam. Voor de mensen die dit niet fijn vinden is er ook een regular fit en deze pasvorm is hiervoor geschikt. Het geeft je namelijk meer bewegingsruimte en is slecht licht getailleerd.

De juiste stof

Als je op zoek bent naar een overhemd, heb je vaak ook een keuze welke stof je wilt hebben. De meeste overhemden zijn gemaakt van katoen, maar dit is niet altijd het geval. Kies niet voor een te dunne stof, omdat op deze manier het overhemd doorschijnend wordt. Dit ziet er onprofessioneel uit en je kunt daarom beter kiezen voor een dikkere stof, zoals katoen. Je hebt ook synthetische overhemden, deze zien er glimmend uit en kreukelen minder snel.

Als je overhemden online op het internet besteld, is het makkelijk om meer informatie te vinden over de overhemden. Je kunt hier eenvoudig meer informatie vinden over de stoffen, maar ook over de maten. Als je zoekt naar een aanbieder, is het belangrijk dat je niet alleen naar de prijzen kijkt. De kwaliteit is vele malen belangrijker en dit is ook iets waar je altijd naar moet kijken.