De piramides bezoeken in Egypte? Roadtrippen door de Verenigde Staten? Of wordt het toch Frankrijk deze zomer? Waar je ook heen reist, het is belangrijk om iedere vakantie goed voor te bereiden. Zo voorkom je dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Sluit bijvoorbeeld een reisverzekering af, laat je vaccineren en huur een auto. Deze blog helpt je bij het voorbereiden van je volgende reis. 

Reisverzekering afsluiten

Ondanks dat je er niet vanuit gaat dat er op vakantie onverwachtse problemen voorkomen, is het wel goed om je hier enigszins op voor te bereiden. Dit doe je door een reisverzekering af te sluiten. Zodra je op vakantie dan onverwachtse kosten maakt, dekt de verzekering dit. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om autoschade, diefstal of medische kosten. Je kunt ervoor kiezen om eenmalig een reisverzekering af te sluiten, maar het is ook mogelijk om te gaan voor een doorlopende reisverzekering. Je betaalt in dat geval iedere maand een bepaalde premie zodat je gedurende iedere reis verzekerd bent. 

Laat je vaccineren

Een reisverzekering zorgt ervoor dat je met een gerust hart op vakantie kan gaan. Toch dekt het niet alle risico’s. Er zijn dus nog andere dingen die je voorafgaand aan je reis moet regelen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je je laat informeren over reisvaccinaties die mogelijk nodig zijn. Per gebied verschilt het wat voor vaccinaties er nodig zijn. Zo heb je hepatitis A vooral nodig in tropische landen, Turkije en Marokko. Dit terwijl het vaccin voor de gele koorts met name nodig is in Zuid-Amerika en Afrika. Het is dus zaak om je goed in te lezen over reisvaccinaties. Door je te laten vaccineren hoef je je niet druk te maken op vakantie. Je bent dan immers in grote mate minder vatbaar voor bepaalde virussen. Vaccinaties Egypte, Thailand of Suriname nodig? Bezoek de website van Reisprik en kom erachter welke reisvaccinaties je moet hebben plus waar je een vaccinatieafspraak kunt maken. 

Een auto huren

Op vakantie is het fijn als je flexibel kunt zijn. Een auto huren is daarom ook geen gek idee. Het is alleen wel zaak dat je dit goed voorbereid. Het is aan te raden om je auto voorafgaand aan je reis te regelen. Online kun je ver vooruit plannen en een reservering plaatsen. Als je aankomt op je vakantiebestemming, hoef je dan niks meer te regelen. Overigens is het vooraf online huren van een auto vaak ook nog eens goedkoper. Let bij het huren van een auto overigens wel op de minimum leeftijd. Ieder land heeft hier eigen regels voor. Zo is het in sommige landen al mogelijk vanaf 18 jaar oud, maar er zijn ook vakantiebestemmingen die het huren van een auto pas toestaan vanaf 25 jaar. Naast dat de minimum leeftijd per land verschilt, kan het ook verschillen per autoverhuurmaatschappij. Ga jij deze zomer met een groepje studenten roadtrippen? Zoek dan goed uit wat allemaal mogelijk is i.v.m. jullie leeftijden.