Steeds meer mensen leasen een auto en dat is niet zonder reden. Steeds meer ondernemers en consumenten kiezen ervoor om een auto te leasen. Een aantal jaren geleden is de grens van 1 miljoen lease auto’s doorbroken. Leasen is tegenwoordig een populaire constructie voor het financieren van een voertuig. Vooral voor ondernemers is het de gesprek van de dag en is het vaak voordeliger dan een auto kopen. Er zijn verschillende redenen om een auto te leasen, maar wat zijn deze redenen nu precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Goedkoop in nieuwere auto’s rijden

Het kopen van een nieuwe auto is heel erg duur en veel mensen kiezen voor een tweedehands voertuig. Deze zijn namelijk een stuk goedkoper, maar met leasen maakt dit helemaal niets uit. Met Private Lease bij lease.auto is het mogelijk om een nieuwe auto te leasen voor een redelijk bedrag. Een auto leasen doe je in de meeste gevallen met een contract van 5 jaar. Met Private Lease ben je de auto altijd kwijt na deze 5 jaar en de auto is ook niet van jou. Je kunt na deze periode gewoon kiezen voor een nieuw leasecontract en kiezen voor een nieuw voertuig.

Geen extra kosten

Een ander voordeel van Private Lease is dat er geen extra kosten aan verbonden zitten. Wanneer je een eigen voertuig hebt, is de kans groot dat je regelmatig geld kwijt bent aan het onderhoud. Zo moeten er onderdelen vervangen worden en moet de auto door de keuring heen komen. Deze dingen kunnen heel veel geld gaan kosten en je moet natuurlijk ook niet de verzekering vergeten. Met Private Lease is dit helemaal niet het geval en zitten alle kosten verborgen in het maandbedrag. Sommige mensen kunnen op deze manier veel minder kwijt zijn en dat is natuurlijk perfect.

Operational lease

Ook zijn er steeds meer ondernemers die kiezen voor operational lease en dat is niet zonder reden. Je hebt geen grote investering nodig voor nieuwe auto’s en je kunt een professionele indruk maken op klanten met een nieuw voertuig. Daarnaast is de bedrijfsauto geen kostenpost op je balans en dit is goed voor meerdere bedrijven. Het is ook zeer overzichtelijk en dit komt door een vast bedrag per maand. In de meeste gevallen zit er ook vervangend vervoer bij en dit is natuurlijk ideaal.