Vloerkleden zijn een belangrijk onderdeel van iedere inrichting. Niet alleen zijn ze mooi om naar te kijken, maar ze geven ook een gevoel van luxe en comfort. Een vloerkleed is een echte aanwinst voor iedere woonkamer of slaapkamer. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw vloerkleed, is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de ruimte waarin het kleed geplaatst gaat worden. Denk ook goed na over de kleur en het motief. Een felgekleurd kleed kan erg leuk staan in een neutrale woonkamer, terwijl een rustig motief juist weer fijn is in een drukke ruimte.

Een vloerkleed is een klein tapijt of mat die wordt geplaatst op de vloer, meestal in de woonkamer of slaapkamer. Vloerkleden zijn er in vele verschillende soorten en maten, en kunnen gemaakt worden van allerlei materialen, zoals wol, synthetische vezels en jute. Maar welke verschillende vormen van vloerkleden zijn er eigenlijk? In deze blog gaan we het uitgebreid bespreken. 

Verschillende soorten vloerkleden 

Vloerkleden zijn een belangrijk onderdeel van het interieur, ze zorgen niet alleen voor extra comfort en gezelligheid, maar geven ook een mooie afwerking aan jouw huis. Er zijn verschillende soorten en maten vloerkleden verkrijgbaar, dus er is altijd wel eentje die perfect bij jouw wensen past. Sommige mensen vinden het fijn om een vloerkleed in hun huis te hebben omdat het helpt om warmte aan een ruimte toe te voegen, terwijl anderen het gebruiken als een mooie aanvulling op hun huidige inrichting.  

Als je een vloerkleed wilt kopen, moet je weten welke soort je nodig hebt. Er zijn veel verschillende soorten vloerkleden verkrijgbaar. Ga je voor een klassiek zwart vloerkleed? Of kies je liever voor een opvallend rood vloerkleed? De mogelijkheden voor vloerkleden zijn oneindig. Een ding is zeker, vloerkleed op maat staat altijd goed!

Vloerkleden in diverse vormen

Er zijn veel verschillende soorten en maten vloerkleden verkrijgbaar. De meest voorkomende vormen zijn rechthoekig en rond. Rechthoekige vloerkleden zijn geschikt voor alle soorten ruimtes, van kleine tot grote woonkamers. Ronde vloerkleden passen over het algemeen beter bij eethoekjes of salons. Bij het kiezen van een vloerkleed heb je de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere vormen. Hierbij kun je denken aan een rond vloerkleed op maat of een rechthoekig vloerkleed op maat. Genoeg redenen om te kiezen voor de voordelen die een prachtig vloerkleed op maat met zich meebrengt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer huishoudens gezelligheid en warmte aan hun woonkamer toevoegen met een mooi vloerkleed op maat.