Misschien heb je er al wel eens van gehoord, een sta op stoel. Hier kun je meer vinden over wat voor stoel dit nou eigenlijk is en wat de voordelen van het gebruik van een stoel als deze zijn. De afgelopen jaren is de vraag naar deze stoelen enorm toegenomen en dat is niet voor niks. De markt heeft zich erg ontwikkeld en er is een grote variatie in aanbod. Zo is er altijd wel een stoel die goed bij jou past.

 

Wat is een sta op stoel nou eigenlijk?

Een sta op stoel, of ook wel sta op fauteuil genoemd, is een stoel die je door middel van een elektromotor helpt met het opstaan uit een stoel. Een makkelijke stoel als een sta op fauteuil is voornamelijk erg handig als jij niet meer gemakkelijk beweegt. Wanneer je ouder wordt, worden dingen waar je normaal geen moeite mee had steeds moeilijker. Als je gebruik maakt van een sta op stoel, kantelt de stoel en zorgt dit ervoor dat je een stuk gemakkelijker op kunt staan. 

 

De stoel draait namelijk op een manier waarop de hoek van je benen een stuk groter wordt en je bijna niks meer hoeft te doen om je benen te strekken. Het enige wat jij moet doen, is je kracht gebruiken om recht op je benen te blijven staan. Vaak denken mensen dat een systeem als dit het comfort bij het zitten vermindert, maar niks is minder waar. De markt is vandaag de dag zo ver ontwikkeld dat je stoelen hebt van een grote variatie aan stoffen en kwaliteiten. Wanneer jij bereid bent om er geld voor te betalen, kun jij dus een erg goede stoel vinden die ook nog eens werkt met een elektromotor om je te helpen met opstaan. 

 

Een goede stoel

Naast de hulp met opstaan, zorgt een sta op stoel er ook nog eens voor dat jij de juiste ondersteuning krijgt tijdens het zitten. Het is als je ouder wordt belangrijk dat je een goede houding hebt en niet onderuit ligt in een stoel. Wanneer je een sta op stoel gaat kopen, is het wel belangrijk dat je de maat inmeet. Als de maat niet klopt, werkt het sta op systeem namelijk een stuk minder goed. Er zijn stoelen met drie motoren en deze kunnen altijd op verschillende plekken op maat worden gemaakt. Hierbij kun je zelf een zitdiepte en zithoogte en een hoogte voor je armlegger kiezen.