Als je een beetje het nieuws volgt, weet je dat auto’s delen een steeds populairder onderwerp wordt. Mensen zien het steeds meer en meer zitten en hebben daar zo hun beweegredenen voor. Ook vanuit de Europese Unie is er veel belangstelling voor. Men zoekt naar mogelijkheden om problemen omtrent uitstoot op te lossen en verkeersproblemen te verminderen. Vooral in grotere steden is het delen van een auto populairder geworden. Een auto huren Rotterdam is bijvoorbeeld heel makkelijk Dat snappen wij maar al te goed. Maar dat wij dat snappen, dat is niet van belang. Het gaat erom dat jij dat snapt, zodat ook jij hier je voordeel mee kunt doen. We hopen dit te bereiken en gaan dat in deze blog doen door je een beetje te vertellen over de economische voordelen die het biedt om een auto te delen. 

Verzekering

Laten we beginnen met de verzekering van een auto. Een auto kost je een hele smak met geld, en de verzekering is daar een groot maandelijks onderdeel van. De verzekeraar kijkt naar dingen als rijervaring, leeftijd, aantal schadevrije jaren, het type auto, de prijs van de auto en ga zo maar door. Als je een rijbewijs hebt, mag je in principe al een auto huren. Je betaalt dan voor de periode, de brandstof en het type auto’s in de meeste gevallen. De verzekering zit hierbij in en daardoor betaal je dus maandelijks veel minder. Waarom? Omdat je auto toch negen van de tien keer stilstaat!

Wegenbelasting

Over een auto betaal je ook wegenbelasting, dat is bij wet verplicht. Die wegenbelasting die je betaalt is onder andere afhankelijk van de leeftijd van je auto (een auto ouder dan 40 jaar is vrijgesteld van wegenbelasting), het type van de verbrandingsmotor, het gewicht van de auto, waar je woont en hoeveel je auto uitstoot. De overheid int de wegenbelasting en betaalt hier vervolgens het onderhoud van de weg van. De kosten van de wegenbelasting zitten wederom weer inbegrepen bij de kosten van het huren van de auto. Je betaalt dus weer alleen voor je gebruik, niet voor het stilstaan van je auto. 

Aanschaf

Deze is redelijk kort door de bocht; maar je betaalt geen aanschafkosten. De gemiddelde tweedehands auto in Nederland kost je ongeveer €23.000 en dat is 18,5% duurder dan het Europese gemiddelde. Zeg maar dag tegen die aanschafkosten met een auto huren.