Wil jij beginnen met het handelen in crypto maar zie je door al die verschillende opties niet meer waar je moet starten? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel leer je wegwijs te worden in de wereld van crypto. Met een paar eenvoudige tips en tricks kun jij binnen no-time in crypto handelen als de besten! Lees dus snel verder en leer alles over crypto (ver)kopen, de markt en de meest beginners-vriendelijke munten!

Crypto kopen, hoe doe je dat

Je denk vast dat de eerste stap in crypto-land het kopen van een munt is. Niets is echter minder waar. Het is minstens zo belangrijk om onderzoek te doen. Het is namelijk jammer als je een coin koopt die direct de dag erna crasht. Bij bronnen, zoals het nieuws, is het mogelijk om informatie te vinden die jou helpen bij de beslissing om een crypto wel of niet te kopen. Zie je in het nieuws bijvoorbeeld een artikel over een schandaal bij het bedrijf achter Bitcoin? Dan is het niet slim om die munt te kopen. Daarnaast is het belangrijk om altijd meer dan één coin in je portfolio te hebben. De kans is namelijk klein dat alle coins in je wallet tegelijkertijd crashen. Zo kan een crypto die het goed doet het verlies opvangen! Twee goede coins om als starter mee te beginnen zijn Ripple en Litecoin. Litecoin en Ripple kopen zorgt voor een goede start van jouw carrière als belegger!

Wanneer verkoop ik mijn crypto?

Er zijn eigenlijk twee redenen waarom je een cryptocurrency zou willen verkopen. De coin maakt winst en je wilt deze innen, of de munt maakt verlies. In het geval van winst wil je je munten niet in één klap verkopen. Je wilt ze juist opdelen in een aantal kleinere pakketjes en deze één voor één op de markt brengen. Hierdoor ga je sommige pakketjes verkopen voor een hele hoge prijs en een paar anderen voor een iets lagere prijs. Gemiddeld kom je dan uit op een bedrag dat hoger is dan de prijs die je had gekregen wanneer je alles tegelijk had verkocht. Als een coin verlies maakt wil je deze zo snel mogelijk kwijt. Dan verkoop je al je munten dus wel tegelijk. De vuistregel is dat je een crypto verkoopt als deze rond de 1-2% van je totale inleg in waarde heeft verloren. Heb je in je wallet in totaal 1000 euro aan inzet zitten? Dan verkoop je een crypto als deze 10-20 euro verlies heeft gemaakt. Zo voorkom je altijd dat je grote verliezen gaat lijden.