Als jouw bedrijf zich bezig houdt met het telen van fruit, dan is de kans groot dat dit voor de Nederlandse markt bedoeld is. Dit is erg zonde want wereldwijd is er vraag naar Nederlandse producten en daarom is het verstandig om eens naar de mogelijkheden van het exporteren van fruit naar het buitenland te kijken. Fruit exporteren lijkt voor veel ondernemers heel ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Hier kan je meer informatie vinden over het exporteren van fruit naar het buitenland. 

 

Koelcontainer huren 

Als jij fruit wilt exporteren buiten de Europese Unie, dan heb je daar natuurlijk een koelcontainer voor nodig. Je wilt namelijk voorkomen dat het geëxporteerde fruit verrot aankomt bij de klant. Koelcontainers zijn geschikt voor grote containerschepen en daarom is het handig om er een te huren. Fruit exporteren via een vliegtuig, kan erg prijzig zijn en fruit exporteren via een containerschip is vrij goedkoop. Een koelcontainer huren kan je doen bij verschillende bedrijven in Nederland. Zij zijn bekend met wereldwijde export en kunnen je daar dan ook bij ondersteunen. Niet elk bedrijf zit er op te wachten dat de koelcontainer naar het buitenland gaat en dat is logisch. Elk jaar raken er namelijk duizenden containers vermist. 

 

Vind een rederij 

Wanneer jij een koelcontainer hebt gevonden die jij kan huren, is de volgende stap het vinden van een rederij. Een rederij is namelijk een bedrijf dat over een gigantisch containervrachtschip beschikt en voor jou de koelcontainer kan vervoeren. Het vinden van een rederij is vrij moeilijk en daarom werken de meeste bedrijven met tussenpartijen. Dit zijn partijen die de vracht bij jou ophalen en dit afgeven bij de rederij. Dit is voor bedrijven die aan export doen beter want zij zijn dan minder tijd kwijt aan het regelen van de export. 

 

Hoelang kan een koelcontainer koelen?

Sommige ladingen gaan de hele wereld over. Zo exporteren wij erg veel spullen naar de Verenigde Staten, maar ook naar landen zoals Azië. Een containerschip vaart langzaam en het kan dus enkele weken duren voordat het containerschip arriveert. Gelukkig kunnen koelcontainers enkele maanden gekoeld blijven. Mocht er vertraging ontstaan tijdens het laden en lossen waardoor jouw koelcontainer langer op de haven blijft staan, dan blijft ook de gehele lading gekoeld. De beste koelcontainers kunnen enkele maanden koelen, maar dit verschilt natuurlijk per container. Daarom is het belangrijk om altijd navraag te doen bij het verhuurbedrijf.