Als je van plan bent om je huis te verbouwen of te restaureren, heb je waarschijnlijk al gezien dat de kosten hiervan snel kunnen oplopen. Om ervoor te zorgen dat je nieuwe verbouwing soepel verloopt en je niet voor onverwachte kosten komt te staan, is het belangrijk om alles goed te financieren. In dit blogartikel delen we wat handige tips om de nieuwe verbouwing te financieren. Een verbouwingshypotheek is een goede optie wanneer je je huis wilt gaan verbouwen of restaureren. Dit is een hypotheek met voorwaarden die speciaal op maat gemaakt zijn voor mensen die van plan zijn hun huis te gaan verbouwen. Zo biedt deze hypotheek vaak een lagere rente dan een reguliere hypotheek en kan de looptijd ook flexibeler worden ingesteld. Daarnaast is het vaak mogelijk om bij een verbouwingshypotheek extra geld op te nemen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een verbouwingshypotheek?

Als je van plan bent om te gaan verbouwen, is een verbouwingshypotheek een aantrekkelijke optie.Verbouwingshypotheek heeft veel voordelen. De rente is vaak lager dan bij een reguliere hypotheek en er zijn gunstige voorwaarden, zoals de mogelijkheid tot renteaftrek. Bovendien kun je meestal gebruik maken van dezelfde rente als bij je huidige hypotheek, waardoor het financieel aantrekkelijker wordt. Als je een verbouwingshypotheek afsluit, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je hypotheeklasten kunnen bijvoorbeeld omhoog gaan als de notaris de kosten voor het aanpassen of verhogen van je hypotheek in rekening brengt. Het is daarom belangrijk om met je notaris te overleggen wat de kosten zijn voordat je akkoord gaat met de verbouwing.

Wat is goede hypotheek advies?

Er zijn veel mensen die er niet bij stilstaan dat er verschillende soorten hypotheekadvies bestaan. Er is sprake van twee belangrijke types: onafhankelijke hypotheekadvies en gebonden hypotheek advies. Het is erg belangrijk om te weten welk type je nodig hebt, want dit kan namelijk een groot verschil in prijs betekenen. Een onafhankelijke adviseur is iemand die geen band heeft met een bank of andere financiële instelling. Dit betekent dat deze persoon geheel vrij is om te zoeken naar het beste product voor jouw situatie. Vaak zijn onafhankelijke adviseurs ook deskundiger dan gebonden adviseurs, omdat ze sneller op de hoogte zijn van alle nieuwe producten op de markt. Daarnaast kunnen ze je veel beter helpen als je complexe problemen hebt, omdat ze gemiddeld genomen meer ervaring en kennis hebben. Je schakelt een hypotheekadviseur in wanneer je bijvoorbeeld een huis gaat kopen of als je een verbouwing gaat doen.