Wellicht heb je wel eens nagedacht over afvallen. Nu kan het lastig zijn om te weten hoe je precies moet beginnen. Belangrijk is dat afvallen op een gezonde manier moet gebeuren door inname van gezonde voeding en veel beweging. Echter is dit vaak nog lastig omdat men niet goed weet welke voeding bijvoorbeeld wel of niet gezond is. Een idee is om een voedings- en beweegplan te maken. Wel aan te raden is om hier samen met een coach naar te kijken. Het plan kan dan worden aangepast aan jouw doelen, maar ook wat past bij jouw als persoon. Ieder lichaam reageert anders op verandering dus kan het daarom handig zijn om hier samen met een coach naar te kijken zodat je geen schade aanricht. 

 

Benodigdheden

Voorbereidingen die je zelf al kan nemen voordat je begint aan je nieuwe voedings- en trainingsschema zijn: kopen van fijne kleding om in te bewegen, een sporttas, een bidon of bijvoorbeeld een weegschaal. Als je nog op zoek bent naar een slimme weegschaal is de tanita weegschaal erg om aan te raden. Zo kan je je progressie goed bijhouden en dit dan ook in je schema toevoegen. Eenmaal begonnen aan je schema is geduld en doorzettingsvermogen erg belangrijk. Binnen maar een paar dagen gaat het moeilijk worden om het resultaat te zien waar je naar verlangt, dus heb geduld dan zal je uiteindelijk vanzelf je progressie gaan zien. Vergeet ook niet dat af en toe jezelf verwennen met wat minder gezond eten ook prima is. Het gaat om balans en het gezond afvallen moet leuk blijven en niet onmogelijk. 

 

Motivatie blijven houden 

Kies een sport wat bij je past en wat je leuk vindt om te doen. Consistent sporten kan voor sommige mensen lastig zijn om vol te houden. Door samen met een groep of met vrienden te sporten kan dat je helpen om meer motivatie en uithoudingsvermogen te krijgen. Ook zorgt het ervoor dat je minder snel geneigd ben om excuses te maken zodat je niet hoeft te gaan sporten. Variatie tijdens het sporten is belangrijk zodat je het sporten niet saai of te eenzijdig gaat vinden. Zo kan je variëren tussen bijvoorbeeld groepslessen en individuele training. Vaak bieden sportscholen verschillende lessen aan van yoga tot aan spinning. Mocht er nog een wellness bij inbegrepen zitten kan je bijvoorbeeld nog na het sporten je spierherstel laten bevorderen door in de sauna te gaan. Zo maak je van iets waar je eerder tegen op keek, een productieve maar ontspannende dag.