Als student heb je het er maar zwaar mee. Geen basisbeurs meer in veel gevallen, hoge huurprijzen, voedselprijzen die net zo hard zijn mee gestegen, de maatschappelijke eisen ook, je studie kost veel tijd en je wil ook nog een beetje een studententijd kunnen doorbrengen in gezellige kringen. Heel begrijpelijk dat je het dan zwaar hebt. Daar kun je echter wat aan doen. Er zijn namelijk een aantal manieren om aan geld te komen als student op een makkelijke manier. 

Zzp

Als student kun je gemakkelijk als zzp’er aan de slag. De registratie voor veel sites gaat heel gemakkelijk. Je kunt enorm veel verschillende soorten opdrachten doen tegen vaak enorm aantrekkelijke tarieven. De werkzaamheden kunnen ontzettend verschillen en dat maakt het ook heel leuk. Daarnaast ben jij degene die je inschrijft op een dienst, niemand anders. Jij hebt dus echt de touwtjes in handen en niemand anders kan je inplannen. Even druk met tentamens? Geen zorgen, je plant jezelf dan gewoon niet in. Op een freelance platform gaat dit heel gemakkelijk. Daarnaast kun je ook kiezen wat voor diensten je wil. Je kunt bijvoorbeeld filteren op zzp opdrachten in de zakelijke dienstverlening

Bijles

Bijles geven is ook een makkelijke manier om je geld te verdienen als student. Je moet echter wel communicatief sterk zijn en het leuk vinden om met mensen te werken. Jij maakt van jouw kracht je werk. Je kunt je tarief vaak zelf bepalen en een goede boterham verdienen met het uitleggen van de, voor jou bekende, stof. Probeer je eens in te schrijven op de hiervoor bestemde sites en sla je slag. Je kunt bijles geven in heel veel verschillende vakken, dus kies vooral iets wat je leuk vindt en wat je ligt.

Oppassen

Oppassen is leuk voor de mensen onder ons die goed zijn met kinderen. Naast dat je goed met ze moet zijn, moet je ze ook kunnen verdragen. Kinderen kunnen druk zijn en je op je zenuwen werken, dus je moet op een kind passen, maar ook op jezelf. Tijdens het oppassen, als het kind slaapt of aan het spelen is, kun jij ook lekker iets anders doen. Een filmpje kijken, studeren of zelfs ander werk doen. Op deze manier maak je optimaal gebruik van je tijd én cash je lekker. Ideaal dus! Meld je eens aan op een site die vraagt om oppassers om te kijken of je het wat vindt.