We zijn allemaal druk met ons werk, onze hobbies en onze sociale leven. We hebben het allemaal druk en vaak vergeet men dan zichzelf te verzorgen. Dit kan leiden tot allerlei ernstige gezondheidsproblemen. Denk bijvoorbeeld aan ongezond eten, gehoorbeschadiging of te weinig ontspanning. Heeft u een hoortoestel nodig? Hoortoestellen zijn gemakkelijk online te vinden. We hebben allemaal een druk leven en vaak is het dan lastig om ook nog eens voor onszelf te zorgen. We moeten echter beseffen dat het belangrijk is om genoeg te eten, te slapen en onszelf te ontspannen. Ritme is hierbij erg belangrijk. Als we ons niet aan een bepaald ritme houden, kunnen we allerlei gezondheidsproblemen krijgen.

Gezond eten en genoeg slapen

Het is dus belangrijk om voor onszelf te zorgen. We moeten onszelf genoeg eten geven, slapen en ontspannen. Als we ons aan een goed ritme houden, kunnen we gezond blijven en voorkomen we allerlei gezondheidsproblemen.

Voldoende beweging en een planning

Tijdens de feestdagen is het normaal dat het sporten even wordt stilgelegd. Je lichaam voldoende rust geven kan ook een positief effect hebben. Maar het is ook goed om weer in je trainingsritme te komen om weer in je dagelijkse routine te komen. Heeft u dit probleem? Maak vervolgens voor jezelf een plan waarin staat hoe, wanneer en hoe vaak je traint. Een weekschema kan veel rust creëren en zorgen voor een positieve mindset. Nu alles je weer raakt, moet je ritme weer gestructureerd worden. Door een weekplanning te maken, kun je al vooruit denken over welke dagen je bezig zult zijn. Het weekplan kan ook gebruikt worden om te checken of je belangrijke zaken niet vergeten bent zoals: oudercontact, doktersafspraken. 

Structuur

Wanneer structuur verloren gaat, heeft dit vaak in de eerste plaats invloed op je eetgedrag en humeur. Daarom is het belangrijk om je eetritme vast te houden. Eten is al sinds mensenheugenis een manier om je dag te plannen. We plannen onze activiteiten rond de maaltijden en de meeste mensen slaan niet snel een maaltijd over. Het maakt niet uit hoe je routine verandert, je eetritme houdt je op de been. Sla dus geen maaltijden over als je normaal niet eet, maar graas niet de hele dag als je thuis bent. Plan je eetmomenten en structureer je dag op die manier. Onthoud: als u thuis bent en minder beweegt dan normaal, heeft u mogelijk minder voedsel nodig.

Met bovenstaande tips zorg je ervoor dat jij een gezond en gelukkig leven hebt.