Een kentekenplaat kun je bestellen voor een aantal redenen. Zo kan het voorkomen dat je een fietsendrager of aanhanger hebt aangekocht. Voor beide vervoersmiddelen, is een extra kentekenplaat verplicht. De kentekenplaat dien je namelijk op het bijkomende deel te bevestigen. Hierdoor blijft je kenteken zichtbaar voor onder anderen en vooral voor de politie, mocht je een verkeersovertreding begaan. Dien jij een kentekenplaat te bestellen? Kijk dan waarvoor je een kentekenplaat kunt bestellen. Een kentekenplaat kan namelijk handig zijn voor een aantal producten voor bij de auto. Denk bijvoorbeeld aan een fietsendrager, aanhanger, oldtimer en caravan.

 

Kentekenplaat voor een fietsendrager

Heb jij recent een fietsendrager voor op de auto aangeschaft? Dan kun je kijken voor een extra kentekenplaat. Zoals eerder benoemd, is het aanschaffen van een extra kentekenplaat verplicht. Het aanschaffen van een extra kentekenplaat kost je maar liefst € 9. Zoals je leest, is dit een stuk goedkoper dan de boete die je kunt ontvangen voor het rijden zonder kenteken. Een kentekenplaat laten maken, doe je online. Vul simpelweg het juiste kentekennummer in en laat de kentekenplaat maken. Binnen een week, kun je de kentekenplaat verwachten. 

 

Kentekenplaat voor een aanhanger

Voor een aanhanger kun je ook kentekenplaten bestellen. Deze kentekenplaten kunnen wellicht iets dikker zijn dan de kentekenplaten van een fietsendrager. Het is dus echt van belang om een kentekenplaat aan te schaffen die op de aanhanger past. Gelukkig is de kentekenplaat voor een aanhanger even duur als die van de fietsendrager. Zo heb je hierbij dus niet te maken met hogere kosten.

 

Kentekenplaat voor een oldtimer  

Ook voor oldtimers kun je een kentekenplaat bestellen. Deze kentekenplaten zijn vaak blauw, met witte cijfers en letters. Deze kentekenplaten zijn moeilijk verkrijgbaar, maar op het internet kun je altijd nog een oldtimer kentekenplaat bestellen. Hierdoor kun je alles doen met je oldtimer, zonder een boete te ontvangen van de wijkagent. 

 

Een funplaat bestellen

Je kunt altijd je kentekenplaat opvrolijken met een funplaat. Deze plaat bevat de kleuren van de regenboog, waardoor je heerlijk kunt genieten van een grappig, maar ook leuk toertje met de auto. Deze funplaten zijn, zoals verwacht, wel iets duurder. Voor een funplaat betaal je namelijk € 19. Deze funplaat kun je bevestigen aan bijvoorbeeld je fietsendrager achter de auto. Vul je kenteken in, en ontvang zo snel mogelijk jouw funplaat. Wil jij extra opties toevoegen? Dan is dit zeker mogelijk! Je kunt bijvoorbeeld een NL sticker toevoegen aan het ontwerp. Zo ziet men direct uit welk land jij afkomstig bent.