Als je een freelancer bent of een bepaalde functie binnen een bedrijf bekleed en regelmatig in contact komt met klanten, is het belangrijk om over een visitekaartje te beschikken die je aan klanten kan overhandigen. Een visitekaartje is niets anders dan een kaartje waar jouw informatie op vermeld staan. Deze kunnen je klanten aan hun agenda of telefoon toevoegen en zo eenvoudig contact met jou opnemen indien dat nodig is. Visitekaartjes moeten er goed uitzien en daarom is het belangrijk om je eigen visitekaartjes te ontwerpen en te drukken. Mocht je niet weten hoe dat precies werkt omdat je er bijvoorbeeld geen ervaring mee hebt, dan is het aangeraden om dit artikel te lezen. 

Maak een prachtig ontwerp

De eerste stap die je moet zetten als je je eigen visitekaartjes wilt drukken, is het maken van een prachtig ontwerp. Het maken van een prachtig ontwerp is zeer lastig en daarom kun je dit het beste uitbesteden aan de drukkerij, maar ben je goed in tekenen of kan je goed overweg met verschillende tekenprogramma’s? Dan is het verstandig om zelf een ontwerp te maken. Vaak kun je op de website van een drukkerij ook handige programma’s vinden waarmee je prachtige ontwerpen kan maken. In veel gevallen zijn er dan ook sjablonen beschikbaar waar je een keuze uit kan maken. 

Een drukkerij vinden 

Wanneer je een prachtig ontwerp hebt gemaakt of laten maken, is de tweede stap die je moet zetten het vinden van een drukkerij. Het vinden van een drukkerij is zeker niet lastig aangezien je daar het internet voor kan gebruiken. Vrijwel elke drukkerij in Nederland beschikt over een prachtige website die vaak ook nog eens goed vindbaar is door bepaalde zoekmachines te gebruiken. Het is zeer verstandig om verschillende drukkerijen met elkaar te vergelijken. De prijzen kunnen erg veel verschillen als het om een brochure drukken gaat. 

Een NFC-visitekaartje 

Vrijwel elke telefoon is tegenwoordig voorzien van een NFC chip. Door middel van een NFC chip is je telefoon in staat om contactloos data uit te wisselen met een ander systeem. Het is dus zeker ook mogelijk om een NFC chip in de visitekaartjes te verwerken. Wanneer een klant van jou het visitekaartje tegen zijn of haar telefoon houd, word de klant verwezen naar een website waar de klant allerlei informatie over jou of het bedrijf waar je voor werkt kan vinden.