Planten zijn niet alleen prachtige decoratieve elementen voor thuis, maar ook een geweldige manier om de luchtkwaliteit te verbeteren en een gevoel van rust en welzijn te creëren. Het kiezen van de juiste planten voor elke kamer is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze gedijen en bijdragen aan de esthetiek van de ruimte. In deze blog zullen we enkele planten bespreken die geschikt zijn voor verschillende kamers in huis.

Slaapkamer

De slaapkamer is de plek waar we tot rust komen en ontspannen. Het is daarom belangrijk om tijdens kamerplanten kopen, planten te kiezen die helpen bij het creëren van een rustgevende en kalmerende sfeer. Enkele planten die hiervoor geschikt zijn, zijn:

  1. Lavendel: lavendel staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Het heeft ook een kalmerende geur die kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit.

  2. Jasmijn: jasmijn heeft een zoete geur die rustgevend en ontspannend is. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst en kan ook de slaapkwaliteit verbeteren.

  3. Sansevieria: sansevieria, ook bekend als de slangenplant, is een luchtzuiverende plant die de luchtkwaliteit kan verbeteren. Het heeft ook een rustgevend effect en kan helpen bij het verminderen van stress.

Woonkamer

De woonkamer is de ruimte waar we vaak veel tijd doorbrengen, dus het is belangrijk om planten te kiezen die er mooi uitzien en de luchtkwaliteit verbeteren. Enkele planten die geschikt zijn voor de woonkamer zijn:

  1. Monstera: de Monstera is een populaire kamerplant vanwege zijn grote, groene bladeren die er prachtig uitzien. Het is ook een luchtzuiverende plant die de luchtkwaliteit kan verbeteren.

  2. Pilea: Pilea is een kleine, schattige plant met ronde bladeren die er geweldig uitziet op een plank of vensterbank. Het is ook een luchtzuiverende plant die de luchtkwaliteit kan verbeteren.

  3. Ficus: Ficus is een grote, groene plant die er prachtig uitziet in een hoek van de woonkamer. Het is ook een luchtzuiverende plant die de luchtkwaliteit kan verbeteren.

Plant voor badkamer

Men is er over het algemeen van overtuigd dat planten niet voor in de badkamer zijn, maar niets is minder waar! Een groot voordeel van de badkamer is dat de luchtvochtigheid over het algemeen hoger is dan in de andere kamers, en sommige planten gedijen hier specifiek heel goed op. Een paar goede opties voor badkamerplanten zijn:

  • Varens, zoals de nestvaren en de krulvaren. 
  • Klimop, die vaak als hangplant in de badkamer wordt gebruikt.
  • Bromelia's, die zowel kleurrijk als gemakkelijk te verzorgen zijn.
  • Sansevieria's, die weinig licht nodig hebben en luchtzuiverende eigenschappen hebben.