Door de coronacrisis was het een tijd lang vrijwel niet mogelijk om naar het buitenland te gaan voor een vakantie. Dat heeft geresulteerd in veel meer mensen die vakantie gingen vieren in eigen land. Veel mensen waren positief verrast doordat zij op vakantie gingen in Nederland. Dit is niet gek. Ons kikkerlandje heeft namelijk veel meer te bieden dan de meeste Nederlanders denken. Mensen denken vaak wel dat zij heel Nederland wel kennen, maar in werkelijkheid kennen zij vaak alleen hun eigen regio echt goed. Daarom is het voor de meeste mensen zeker de moeite waard om eens in Nederland te blijven tijdens de vakantie. 

 

Eén van de redenen waardoor veel mensen bij voorkeur naar het buitenland gaan tijdens een vakantie, is het feit dat het weer vaak beter is in landen die zuidelijker liggen dan Nederland. Echter, als je kijkt naar het weer van de afgelopen jaren zal het je opvallen dat het iedere zomer prachtig weer is in Nederland. Dit zorgt ervoor dat je ook in eigen land lekker naar het strand kunt gaan om een frisse duik te nemen. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen aan het vieren van vakantie in eigen land. 

 

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden

Wat voor vakantie je ook leuk vindt, in Nederland is het mogelijk. Het is bijvoorbeeld zo dat mensen die het fijn vinden om in de buurt van een natuurgebied te verblijven verschillende mogelijkheden hebben. Zij zouden voor een verblijf op de Veluwe kunnen kiezen, maar ook het huren van een 2 persoons huisje Ameland behoort tot de mogelijkheden. Als je op Ameland verblijft, kun je op verschillende manieren genieten van de natuur. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen over het eiland, maar ook de zee om het eiland heen is erg indrukwekkend. Als je van de zee houdt, hoef je trouwens niet per se naar het noorden van het land te gaan. Tijdens een vakantie in Zeeland voor 2 personen zul je namelijk ook zeker te maken krijgen met de zee. 

 

De reistijd is vele malen korter

Veel mensen vinden het grootste nadeel aan een vakantie in het buitenland het feit dat je vaak erg lang onderweg bent. Dat is logisch aangezien het bereiken van een land in Zuid-Europa in vrijwel alle gevallen toch zeker een dag kost. Als je in Nederland blijft, stap je simpelweg in de auto en ben je in enkele uren op je bestemming. Dit is ideaal voor mensen met jonge kinderen die moeite hebben met zo’n lange reis.