Het is deze zomer erg warm in ons land en we zoeken massaal verkoeling op. Op het strand van Scheveningen is het bijvoorbeeld erg druk en dat is begrijpelijk. Naast dat het erg lekker kan zijn, loop je ook risico’s in de brandende zon. In dit artikel geven we een aantal tips die ervoor zorgen dat je optimaal geniet van de zon. 

 

Smeer je goed in, zoek de schaduw op en drink voldoende

 

De belangrijkste tip die we je willen geven, is dat je de kracht van de zon niet moet onderschatten. Het is daarom uiterst belangrijk dat je regelmatig zonnebrand gebruikt. Daarmee voorkom je dat je verbrandt en in de toekomst te maken krijgt met huidproblemen. Het is dan ook wetenschappelijk bewezen dat te veel blootstelling aan zonlicht voor kanker kan zorgen.

 

Naast het insmeren is het ook belangrijk dat je niet continu in de zon zit. Je kunt er dan ook het beste voor kiezen om een plekje in de schaduw op te zoeken. Mocht je naar het strand gaan dan zou je eventueel een parasol mee kunnen nemen of er eentje kunnen huren.

 

Voldoende drinken is misschien nog wel het belangrijkste op een warme dag. Met warm weer verlies je namelijk erg veel vocht en dat moet gecompenseerd worden. Zorg er daarom voor dat je op een warme dag minimaal 2 liter vocht binnenkrijgt. Het meest gezonde is dan als dit gaat om water. Alcoholische dranken zorgen er juist voor dat er nog meer vocht uit je lichaam wordt onttrokken. Tijdens hele hete dagen kun je alcohol daarom beter vermijden. 

Maak gebruik van de zon

De mensen die momenteel zonnepanelen op het dak hebben liggen, genieten extra van de zon. Ze winnen op dit moment erg veel energie en dat is gunstig voor de energierekening. Als je net als anderen voordeel wilt halen uit zonlicht dan is het slim om te investeren in Solinso zonnepanelen. 

 

Zonnepanelen kun je in allerlei varianten krijgen. Een variant die de afgelopen jaren behoorlijk in populariteit is gestegen, zijn de indak zonnepanelen. Je legt hierbij geen zonnepanelen op het dak, maar je dak is als het ware een grote zonnepaneel. Het ziet er erg strak uit en levert een goed rendement op. De kosten van indak zonnepanelen zijn over het algemeen wel wat duurder. Vraag een offerte aan bij verschillende bedrijven en kijk of het financieel haalbaar is om dit aan te schaffen.