Als ondernemer is het natuurlijk belangrijk dat je blijft innoveren. Wanneer je dit niet doet en je concurrentie wel, is het erg lastig om voor te blijven op de andere bedrijven. Als jij een product of dienst wilt verkopen aan mensen, is het natuurlijk wel van belang dat jij deze mensen de meeste waarde kunt bieden voor hun geld. Door de enorme groei in een hoop verschillende markten, is het niet raar dat de technologische ontwikkelingen sneller gaan dan ooit. Wanneer je de organisatie binnen je onderneming regelt, is het erg belangrijk dat je voor een flexibele en innovatieve omgeving zorgt.

Wat houdt performance management in?

Als ondernemer bestaat de kans dat je vaker het begrip performance management of mto hebt gehoord. Het is een begrip dat gebruikt wordt om de prestatie van werknemers binnen een onderneming beter in kaart te brengen. Er zijn vandaag de dag een hoop organisaties die gebruik maken van de strategie performance management en dit is niet voor niks. Wanneer je een grotere onderneming hebt, kan het al snel zo zijn dat het lastig wordt om een goed overzicht te houden. Daarom is het belangrijk om tools te gebruiken die je hierbij kunnen helpen. Om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan, is het namelijk wel fijn als je weet op welke vlakken jij en je werknemers nog verbetering kunnen vinden. 

Hoe werkt performance management?

Wanneer je aan performance management doet, zul je gaan kijken naar verschillende punten van je werknemers. Zo zul je onder andere gaan kijken naar de toegevoegde waarde die ze hebben voor het bedrijf. Vervolgens kun je kijken naar de potentie die ze hebben voor de komende jaren en wat de kans is dat ze binnen een paar jaar weg zullen gaan bij jouw bedrijf. Om hierachter te komen, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een tevredenheidsvragenlijst te maken. Wanneer jij ervoor wilt zorgen dat de werknemers zich ontwikkelen, is het belangrijk dat je investeert in deze mensen. Je zult je werknemers cursussen moeten laten volgen en lessen moet geven op bepaalde gebieden. Je wilt echter niet investeren in menselijk kapitaal als deze vervolgens binnen een paar jaar weg zullen gaan. Dan zal het namelijk geen rendabele investering zijn. Kijk daarom eerst goed naar wat voor opleiding de mensen hebben gedaan en wat voor functie ze bij een ander bedrijf kunnen krijgen.