Wat is epoxy plamuur? Epoxy plamuur is een krimpvrije uithardende bijplamuur en wordt gemaakt op basis van twee componenten. Epoxy plamuur is goed schuurbaar en heeft een hele korte uithardingstijd en dit is natuurlijk ideaal. Het is geschikt om te gebruiken op verschillende materialen, zoals metaal, hout en schuim. Het wordt vooral gebruikt voor boten en het is goed bestand tegen zoet en zout water. Het is de meest gebruikte plamuur in de jachtbouw en worden er honderden kilo’s epoxy plamuur gebruikt. Je kunt echter ook de epoxy plamuur in je woning gebruiken voor een strakke afwerking. Veel mensen kiezen hiervoor en dit gebruik je vooral als een afwerkplamuur. Met epoxy kun je nog veel meer dingen doen en ook goed gebruiken in je woning. Wil je weten wat je er allemaal mee kunt doen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Vloercoating

Epoxy vloercoating is anno 2022 erg in en dit komt doordat er veel voordelen aan verbonden zitten. Een epoxy vloercoating is namelijk erg sterk en kan niet makkelijk beschadigd raken. De vloercoating gemaakt van epoxy is verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Zo past het in bijna ieder interieur en kun je er de mooiste dingen van maken. Epoxy vloercoating is ook vrij eenvoudig om in te gieten en dit kun je over het algemeen helemaal zelf doen. Dit betekent dat je hiervoor geen specialist hoeft in te schakelen en zo ben je een stuk goedkoper uit. Ten slotte is epoxy vloercoating volledig waterdicht en kan het in iedere vochtige ruimte gebruikt worden. Daarnaast wordt epoxy ook vaak gebruikt voor het maken van kunst en wordt dit resin art genoemd. Het is een nieuwe vorm van kunst en in Nederland wordt het langzaam aan extreem populair.

Giethars kopen

Als je epoxy nodig hebt voor een vloercoating of voor resin art, moet je altijd giethars kopen. Giethars kopen kun je eenvoudig op het internet doen en hier zijn veel verschillende aanbieders voor. Iedere aanbieder verkoopt giethars op een andere manier en heeft verschillende merken staan. Het is belangrijk om deze goed met elkaar te vergelijken en niet alleen naar de prijs te kijken. Kwaliteit is van groot belang als je de epoxy wilt gebruiken als een vloercoating en moet daarom perfect zijn. Koop daarom altijd twee componenten giethars, zodat je zeker weet dat het lang blijft zitten.