Het uitzoeken van een gordijn was vroeger een stuk makkelijker dan dat het nu is. Je had een stuk minder keuze en alle gordijnen waren in dezelfde winkel te vinden. Vandaag de dag zijn er een hoop verschillende bedrijven die allemaal net iets andere gordijnen aanbieden voor verschillende prijzen

Het uitzoeken van een gordijn was vroeger een stuk makkelijker dan dat het nu is. Je had een stuk minder keuze en alle gordijnen waren in dezelfde winkel te vinden. Vandaag de dag zijn er een hoop verschillende bedrijven die allemaal net iets andere gordijnen aanbieden voor verschillende prijzen. Het kan erg overweldigend zijn als je op zoek bent naar gordijnen. Daarom heb je hier een overzicht van een paar verschillende gordijnen die goed passen in de meeste slaapkamers.

De klassieke gordijnen

Zoals de naam van deze gordijnen al zegt, is dit een klassieke vorm van gordijnen. Dit wil zeggen dat het twee grote stukken stof zijn die aan de bovenkant aan een roede worden gevestigd. Dit is een soort rails waarin de lappen stof worden vastgemaakt. Dit maakt het mogelijk om de gordijnen open en dicht te doen gedurende de dag. Je hebt de klassieke gordijnen ook weer in een hoop verschillende kleuren en patronen. Ook kun je kiezen voor verschillende stoffen en diktes. Wanneer je een gordijn gaat kopen, is het belangrijk dat je op de dikte van een gordijn let. Als een stof dikker is, zal deze namelijk een stuk minder licht doorlaten. Als jij het belangrijk vindt dat het erg donker is als je gaat slapen, moet je hier dus goed op letten.

Verschillende soorten rolgordijnen

Naast de klassieke gordijnen, kun je er ook voor kiezen om voor een rolgordijn te gaan. Anders dan de klassieke gordijnen heb je hierbij een rolsysteem. Er is geen rail aan de bovenkant van het plafond, maar een soort buis waar je de gordijnen omheen draait. Dit doe je door middel van het trekken aan een touwtje. Je kunt ook kiezen voor een duo rolgordijn. Het voordeel van een duo rolgordijn is dat je ermee deels donker kunt creëren. Zo kun je bijvoorbeeld één van de twee gordijnen omlaag doen als je de weerkaatsing van licht op de televisie wilt voorkomen. Wanneer je een duo rolgordijn aanbieding ziet, is het erg aan te raden hier even naar te kijken. Het is niet voor niks zo dat deze gordijnen gedurende de afgelopen jaren erg populair zijn geworden. Ook deze gordijnen kun je krijgen in een hoop verschillende kleuren en maten. Je hebt hier ook veel varianten die deels lichtdoorlatend zijn. Deze vorm van gordijnen wordt hierdoor ook relatief vaak als siergordijnen gebruikt.